En ole jaksanu/kerenny tai ees halunnut päivitellä tänne mitään. Mulla on ollut totaalinen katkos kaikkeen. En tiiä mikä on vaivannu? Mut jospa tästä piristyttäis.. Tai sit ei.

Meillä sujuu päivät samanlailla kun ennenkin, ei muutoksia. Paitsi siinä et Ronja käy kerhossa keskiviikkoisin ja torstaisin ja saan viettää Rasmuksen kaa laatuaikaa <3 Muutenhan tuo tyttö ei pojua silmistään päästä. On kun iilimato, kiinni siinä koko ajan! Välillä joutuu komentamaan ja rankasti että antaa toisen ees vähän aikaa olla itsekseen. Ehdotuksia miten saan sen päästämään siitä irti?

Rasmus kasvaa ja kehittyy, on jo 7kk! Vaikka mielestäni vasta syntyi. Viime yönä kokeiltiin unikoulua- heikolla menestyksellä. Alkuyö sujui hyvin mutta siinä vaiheessa kun usemmiten vaatii sitä pulloa (2-3 välillä) alkoi huuto ja se huusi ja huusi ja huusi. Monta tuntia, kunnes kaikki oltiin hereillä (myös sikeästi nukkuva Ronja). Sillon päätin että antaa olla, en jaksa enään ja annoin sitä maitoa. Sit saatiin loppuyö nukkua jopa kahdeksaan asti aamulla! Paitsi et Ronja heräsi varmaan seitsemän jälkeen tai jotain, mä en siinä vaiheessa silmiä saanut pidettyä ees auki.

Joten mihin tulokseen pääsin?

Unikoulu jää toistaiseksi, ehkä kokeillaan toivottavasti paremmalla menestyksellä joskus tulevaisuudessa. TAI sitten Rasmus luopuu yösyömisestä itsestään. Sitä vaihtoehtoa toivon eniten, mutta katsotaan nyt miten käy. En ikinä luullut että joutuisin tämmöiseen tilanteeseen, Ronja nukkui jo vauvana niin hyvin! Lopetti itse yösyömisen ennen 6kk ikää, toki hänenkin kanssa vietettiin vaikita öitä. Mutta ei enään tässä iässä! Kaikki lapset ovat erilaisia ja nyt meillä on tämmönen poika joka syö ihan älyttömästi! Jopa enemmän kun Ronja ja en uskonut semmosen olevan edes mahdollista.. Mutta toisaalta, kasvaahan toi jätkä ihan järkyttävää vauhtia! On jo nyt isompi ku mitä Ronja oli 8kk iässä!

Neuvolassa tuumattiin kun valittelin yösyömistä että kyllä lapsi lopettaa yöllä syömisen KUN saa tarpeeksi ruokaa päivällä. JAAAHA, vai niin. Pitäiskö meidän sit asua ruokapöydän äärellä? Rasmus meinaa vetelee aamu-iltapuurot, 2 lämmintä ruokaa ja jos sattuu olee hereillä sellaseen aikaan niin vetää myös välipalaa tms. Eli syö VIISI ateriaa päivisin plus siihen mukaan lukien maitopullot ja iltavellin. Joten mielestäni hän syö ihan tarpeeksi. Mutta toisaalta, eipä se meidän neuvolantäti tiedä mistään mitään! Hänellä ei itsellään ole lapsia eikä osaa lasten kanssa myöskään olla. Monesti olen miettinyt että mitä hittoa tekee neuvolassa töissä? On niin epäsosiaalinen eikä todellakaan osaa auttaa missään asiassa, ei raskaana olevaa tai sellasta jolla on vastasyntynyt. Mut milläs sellasta vaihdetaan muuta kun muuttamalla ja toivomalla että sillon vaihtuisi.. Eipä vaan taida ihan hetkeen olla mahdollista mitkään muuttohommat.

Minä joudun hammasleikkaukseen, tai resektioon sitä taidettiin kutsua. Mulla todettiin viikko sitten hampaanjuuressa kysta tai ainakin sitä luullaan kystaksi, eihän sitä tiedä mikä se on ennen kun se ulos sieltä saadaan. Eilen kävin suukirurgin juttusilla eikä sille voi muuta tehdä kun avata auki ja tutkia.. APUA! Siinä samalla selviää että pystyykö hammasta pelastamaan vai joudutaanko se ottaa pois.. Eihän siinä muuten mitään mutta kun kyseinen hammas on melkeen etuhammas. Tuskinpa siihen ihan heti mitään tekohammasta tilalle saa jos se pois joudutaan ottamaan. Toisaalta toivon että se saatais pelastettua mutta taas toisaalta, onko se turhaa jos se kuitenkin jossain vaiheessa joudutaan poistamaan? Tai ainakin kaksi hammaslääkäriä oli sitä mieltä että se ei tuu kestämään että se joudutaan jossain vaiheessa poistamaan.. Huoh. Jippii, mä hypin onnesta. Muutenkaan tykkää yhtään käydä hammaslääkärissä ja tän reissun jälkeen varmaan vielä vähemmän.. YÖK! Kaiken syypää on yksi 10v sitten juurihoidettu hammas, sinne on todennäköisemmin jäänyt jotain pöpöjä tms jotka sitten vuosien varrella on kehittänyt jonkinlaisen pesäkkeen sinne. No ei auta itkut tai mitkään, pakko on hoitaa kuntoon jotta pystyy taas elämään normaalisti. Nyt sitä särkee ja vihloo kun syö/juo kylmää ja heti kun syke nousee niin alkaa jomotus. Joten hyvästi liikunta, ehkä mä joskus taas pääsen rääkkäämään itteeni.

Mammalomakin loppuu parin kuukauden päästä! Taidan silti olla loppuvuoden kotona, tai niin ollaan ainakin suunniteltu. Toisaalta tekisi mieli jo palata töihin, on aika haastavaa olla päivittäin kotona tekemässä samat asiat ja tappelemassa samoista asioista ton tytön kanssa. Toisaalta ei tee yhtään mieli palata töihin, varsinkaan jos nää hallituksen leikkaukset pysyvät ja menee läpi. Ketä sit enään kiinnostaa tehdä vuorotyötä? JA paljonkohan ollaan kipeenä töissä? Plahh, en jaksa ees vatvoa tätä paskaa. Alkaa kyllästyttää koko touhu, kokoajan ne keksii järjettömiä ideoita ja ehdotuksia, ne ajavat tän maan konkurssiin. Täällä kellään enään kohta hyvä olla.

Mihinkäs sitä kannattaa muuttaa?