Jep, eikä niinkään Rasmuksen takia vaan nyt Ronja valvotti ja aiheutti huolta. Ronja on ollut kipeenä/nuhaisena siitä asti kun kotiuduttiin Turusta, eilen illalla oli kuitenkin paljon paremmassa kunnossa! Ääni vähän kähee mut enpä huolestunut siitä. Yöllä heräsin yhden aikaan Ronjan yskimiseen ja Rasmuksen levottomuuteen (Miten ne osaakin samaan aikaan aina herätä?). No Ronja ei siinä kunnolla vielä herännyt, mä kuuntelin kun se hengitti melko vaikeasti ja se yskiminen oli semmosta kuivaa ja vinkuvaa. Joskus ennen kahta heräsin Ronjan itku huutoon, se itki, huusi ja haukkoi henkeään, tottakai itkiessään muutenkin vaikeeta se hengittäminen joten minähän säikähdin, tietenkin. Tonikin nousi sängystä ja annettiin yhdessä sille ventolinea (onneks joku lääkäri on joskus määränny sitä meille, se on oikeestikin hyvä olla kotona!). Ronja tietenkin säikähti ite niin paljon niin ei me oikeen saatu sitä rauhoittumaan, lähdin sit käyttää sitä päivistyksessä, keskellä yötä, olipahan eka kerta sekin, Se sai siellä 6 ventoline annosta, sit tarkkailtiin 20 min ja uudet 6 annosta. Tyttöhän kerkesi rauhoittumaan kunnolla jo ennen lääkärille pääsyä joten ei se hengittäminen vaikeaa enään ollutkaan. Lääkäri kuitenkin määräsi ventolinet ja ne otettiin sairaalassa ja lähdettiin sit kotiin nukkuu.

Huoh, oli pikkasen erilainen yö. Ronjalla aikaisemminkin ollut vaikeuksia hengittämisen kanssa, varsinkin flunssassa. Mutta ei se ikinä näin pahaksi ole mennyt! Toivottavasti ei menisikään, koska se on kamalaa kun nää kaikki aina öisin tapahtuu. Joskus oli hengitystiet niin tukossa että okseni kaiken pihalle, nyt ei ainakaan vielä vaikuta siltä. Nyt vaan peukut pystyyn että pikkumies säilyy tältä taudilta! En tahdo että sekin tulee kipeeksi! Itellänikin on sellanen olo et oisin kipeeksi tulossa, miten tää onkin ollut tää alkuvuosi tämmöinen? Vähän väliä joku kipeenä, ei ole kiva!

Hei, mites muilla joilla on lapsia, miten monesti teillä on herätty öisin? Ronja ei herännyt kun kerran, vauvasta asti. Nooo, Rasmus heräsi viime yönä 4x ja joka kerta syömään! Onks pojilla niin paljon suurempi ruokahalu/aineenvaihdunta? Vai onko meidän jätkä vaan kauhee syöppö? :D